6 Redenen om naar
een abs carrosserie te stappen

Ben je ook geneigd om bij schade meteen naar je garage te stappen? Dan ben je beslist niet alleen. Het is een logische reactie, jouw garage is tenslotte een huis van vertrouwen en je voelt je er thuis. Toch is je garage niet altijd de beste keuze voor de herstelling van carrosserieschade. En wel om volgende reden:

1. Specialisatie

Een carrosserie en een merkgarage zijn evenzeer verschillend als een cardioloog en een plastisch chirurg.

Natuurlijk zijn er merkgarages die over een goede carrosserie beschikken. Maar vaak zijn het dan afzonderlijke bedrijven waarin een heel ander type vaklui is tewerkgesteld dan in de garage. Wat de klant veelal niet weet, is dat veel merkgarages hun carrosseriewerk uitbesteden aan gespecialiseerde herstellers.

De specialisatie van een carrosserie ligt in:

  • materialenkennis: steeds meer auto’s zijn gemaakt uit bijzondere materialen, kunststoffen en aluminium. Zij weten hoe ze deze materialen moeten bewerken en eventueel overspuiten.
  • speciale apparatuur voor uitlijnen, uitdeuken, schuren, kleur aanmaken, spuiten en drogen.
  • de snelle en zeer geavanceerde technieken voor autoschadereparatie vragen voortdurende bijscholing en een andere knowhow dan technieken voor mechanische herstellingen.
  • een aangepaste bedrijfsinrichting waardoor de herstelling vlot en efficiënt kan worden afgewerkt. En daardoor ook kostenbesparend is.
  • ervaring met een groot scala aan merken en altijd toegang tot de nieuwste tools en kleuren van wagens die nog maar pas op de markt zijn.

2. Innovatieve technieken

De wereld van autoschadeherstel staat niet stil. Tal van innovatieve technieken zorgen voor betere en snellere herstellingen.

Voor kleine schades is er Smart Repair, een innovatieve manier om deukjes en krassen supersnel te repareren. Deze technieken zijn niet eenvoudig onder de knie te krijgen en alleen wie ze dagelijks toepast, wordt er echt bedreven in. Door de regel zijn kleine schades niet groter dan een A4’tje. De krassen zijn ondiep, dus niet tot op het metaal of de kunststof.

Voor grotere schades zijn er handenvol innovaties, zoals UV-technologie, waarmee grondverf en lak in een oogwenk droogt. Er zijn geavanceerde hersteltechnieken voor aluminium en kunststof, materialen die steeds vaker in auto’s worden gebruikt. En natuurlijk brengt de digitalisering nieuwe oplossingen mee voor de ABS-herstellers. Zo kunnen innovatieve planningstools de doorlooptijden verstrakken én de kwaliteitscontrole nog verbeteren.

3. Erkend door de verzekeringen

Met hun specialisatie als carrosserie zijn alle ABS-bedrijven door de verzekeringen erkend. Voor de klant betekent dat heel wat: van rechtstreekse betaling tot zekerheid en vertrouwen en natuurlijk een vervangwagen die door uw verzekering betaald wordt. In de meeste gevallen zal uw carrosserie ook zelf alle administratie afhandelen.

4. Herstelling met behoud van je merkgarantie

Is uw auto splinternieuw of nog binnen de fabrieksgarantie? Ook dan doet u er goed aan om voor ABS te kiezen. De fabrieksgarantie op uw wagen loopt immers gewoon verder als u uw wagen binnen het ABS-netwerk herstelt. Alle ABS-carrosserieën zijn officieel erkend en bevoegd om de herstelling van jonge wagens uit te voeren.

5. Kleurenspecialisten

Als de schade te groot is om weg te werken zonder spuiten, dan moet uw wagen een nieuwe laklaag krijgen. Toch is het meestal niet nodig om een hele flank of deur te schilderen. Bekwame spuiters kennen de kunst om de juiste kleur aan te maken en die onzichtbaar aan te brengen op en rondom de herstelde schade. Omdat ze werken met de beste carrosserielakken, hebben ze ook altijd de laatste kleurformules bij de hand. Wist u dat alle ABS-herstellers over een gesofisticeerd kleurlabo beschikken waar ze precies die hoeveelheid lak kunnen aanmaken die ze nodig hebben? Een kwestie van respect voor ons leefmilieu.

6. abs maakt deel uit van Akzo Nobel. Onze herstellers werken met Sikkens

ABS-carrosserie is niet zomaar een groepering van carrosserieherstellers. ABS-carrosserie maakt deel uit van Akzo Nobel, het bedrijf achter het merk Sikkens. Sikkens auto-reparatielakken staan bekend om hun kwaliteit en innovatie. Logisch dus dat bedrijven die met Sikkens werken ook voor kwaliteit staan. Daar komt nog bij dat de ABS-carrosserieën aan strenge eisen moeten voldoen om die erkenning te verdienen. Naast het gebruik van de best beschikbare technieken is er training, opleiding en managementondersteuning. Het fijne aan het ABS-netwerk is dat alle carrosserieën toch weer een autonome en daardoor hypergemotiveerde hersteller is. ABS groepeert topherstellers en dat zal u geweten hebben.