Einde lease? Zo vermijd je een gepeperde rekening

Aan het einde van het leasecontract word je verondersteld de wagen in goede staat terug te geven. Kleine gebruiksschade is echter onvermijdelijk, maar vaak ligt de factuur toch veel hoger dan verwacht. Zo’n gepeperde rekening kan nochtans vermeden worden.

  • Laat herstellingen uitvoeren door een gekwalificeerde carrosserie zoals een ABS-hersteller, zo geniet je garantie en ben je zeker dat er geen roest gaat optreden of de herstelling niet goed werd uitgevoerd. Slecht uitgevoerde herstellingen worden immers ALTIJD geweigerd door de leasebedrijven.
  • Laat diepe krassen en zichtbare vervormingen vooraf herstellen. Laat eerst een einde lease controle door je ABS-hersteller uitvoeren. Hij weet wat aanvaard wordt en wat niet. Meestal ligt het bedrag lager dan de factuur die je van de leasemaatschappij zou ontvangen.
  • De beste manier om een gepeperde factuur te voorkomen, is de wagens regelmatig te laten inspecteren door een ABS-hersteller. Dat is tevens ook goed voor het imago van je bedrijf.
  • In bijgaand filmpje van Belfius lease wordt een overzicht gemaakt van wat kan en wat niet. En hier kan je zien hoe LeasePlan omgaat met schade.